ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100g TERMÉKBEN
Tápérték elemek |
100g termékben |
Energia |
2235 kJ/ 536 kcal |
Zsír |
33 g |
- amelyből telített zsírsavak
|
19 g |
Szénhidrát |
52 g |
- amelyből cukrok |
1 g |
Rost |
1 g |
Fehérje |
6 g |
Só |
0 g |
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára: 8400 kJ / 2000 kcal
AZ ALAPANYAGOK JÓTÉKONY HATÁSAI
Az amaránt vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, az izomépítésben és regenerációban fontos szerepet játszik gátolja a daganatos sejtek kialakulását is. Vérszegénységben, csontépítésben hasznos hatású újfajta gabona. vitaminok: B2, B6, C, E; ásványi anyagok: magnézium, vas, kalcium, kálium és a réz tartalma átlagon felüli)
A napraforgóbél csökkenti a magas vérnyomást, vércukor szintet, elősegíti a fogyást, magas magnézium tartalma van, ízületi gyulladás okozta fájdalmak csökkentése, fájdalomcsillapító hatása van, csökkenti a hajhullást.Esszenciális zsírsavak, fehérjék, vitaminok: B1, B2, E; ásványi anyagok: foszfor, kálium, folsav.
A fahéj csökkenti a vércukorszintet, segíti az emésztést, erős antioxidáns, szépíti a bőrt, elősegíti a fogyást, csökkenti a koleszterin szintet és ízületi gyulladások ellen is hatásos.
Az aszalt áfonya sok értékes ásványianyagot tartalmaz, kalcium, magnézium, kálium, nátrium, vas, cink, mangán és foszfor. Érvédő hatású csökkenti az infarktus kialakulásának veszélyét