ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100g TERMÉKBEN
Tápérték elemek |
100g termékben |
Energia |
2263 kJ/ 544 kcal |
Zsír |
38 g |
- amelyből telített zsírsavak
|
14 g |
Szénhidrát |
39 g |
- amelyből cukrok |
1 g |
Rost |
3 g |
Fehérje |
9 g |
Só |
0 g |
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára: 8400 kJ / 2000 kcal
AZ ALAPANYAGOK JÓTÉKONY HATÁSAI
A hajdina igen értékes vitaminforrás és antioxidáns, mivel a B-vitamin csoport majdnem minden tagját tartalmazza, kiemelkedően magas az élelmirost tartalma. (vitaminok: E, B1, B2, P; ásványi anyagok: kalcium, magnézium, vas, réz, cink, sok benne a fehérje.)
Az amaránt vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, az izomépítésben és regenerációban fontos szerepet játszik gátolja a rákos sejtek kialakulását is. Vérszegénységben, csontépítésben hasznos hatású újfajta gabona.
A lenmag rostban gazdag, bőrszépítő és haj erősítő hatású, csökkenti a koleszterinszintet, elősegíti az emésztést és magas az omega-3 zsírsav tartalma.